Спорт

Efbet Лига ще носи името още 4 години

  20.07.2021 15:00  
Efbet Лига ще носи името още 4 години

Първа лига на България ще продължи да носи името на може би най-големия български букмейкър. Спонсорският договор на efbet с БФС бе подновен за още 4 години. Брандирането на първенства е добре позната практика в световния спорт. У нас това се случи за първи път през 2019 г., когато собствениците на efbet Цветомир Найденов и Боян Найденов поставиха началото на такъв тип спонсорства.

Най-сериозният частен спонсор на родния спорт - efbet от години е част от българските първенства на всички нива. Той е спонсор на редица отбори, сред които ФК „Лудогорец“, ФК „ЦСКА 1948“, ФК „Арда“, ФК „Берое“, и много други от участници в българското първенство. Резултатите на всеки от тези тимове са ярко доказателство за положителното влияние на доброто финансиране върху качеството на играта. Но efbet поддържат и аматьорския футбол като спонсор на над 40 местни отбора в цялата страна.

Партньорството между Efbet и БФС няма как да не се отрази положително на цялостното ниво на първенството, коментират братята Найденови. В това зрителите скоро ще могат да се уверят лично. Efbet Лига стартира на 23 юли 2021.

Първенството обещава много интригуващи моменти, след като още в първия кръг почитателите на българския футбол ще станат свидетели на оспорвани дербита.

Основните фактори през миналия сезон – „Царско село“ и „Черно море“ - имат честта да открият шампионата в петък от 18:45 часа. С любопитство зрителите ще очакват и най-стария столичен сблъсък, който ще изправи „Левски“ срещу „Славия“. Тимът на ЦСКА 1948, завършил на престижното пето място в дебютното си участие в елита, ще излезе срещу носителя на Купата – ЦСКА-София. Горещи футболни страсти предстоят и в Пловдив, където вицешампионът „Локомотив“ ще посрещне тима на шампиона и носител на Супер Купа България „Лудогорец“. Интерес предизвикват и новите участници в efbet Лига, които имат големи традиции в родния елит. „Пирин“ Благоевград и „Локомотив“ София ще започнат сезона с тежки гостувания. „Червено-черните“ ще се отправят към Стара Загора и обновения „Берое“, а пиринските “орлета” ще се изправят срещу тима на „Ботев“ Пловдив.

По традиция седемте мача от всеки кръг ще бъдат разпределени от петък до понеделник, като в първия ден от седмицата феновете ще видят един от българските евроучастници „Арда“, който гостува на тима на „Ботев“ Враца.

Футболните фенове ще могат да гледат двубоите от редовния сезон, плейофната фаза и баражите в HD качество, пряко по DIEMA SPORT, част от премиум пакета DIEMA XTRA, както и в онлайн стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA. Сезон 2021/2022 ще влезе в историята като първия, в който всеки мач от шампионата ще бъде обезпечен с видеотехнологията VAR.


Анкета

Трябва ли да има правителство с третия мандат?


Резултати
Видео
Най-богатият човек в света полетя към Космоса
 20.07.2021 17:30      
Видео
Олимпийското село в Токио отвътре
 13.07.2021 18:01