Новини

Слави издига Ива Митева за премиер?

  20.07.2021 14:53  
Слави издига Ива Митева за премиер?
  google

Слухът, че Слави Трифонов може да издигне за премиер на ревизираното си правителство бившия еврокомисар Меглена Кунева, вече не е актуален. От няколко часа в публичното пространство тръгна по-любопитна сензация - че ИТН може да издигне за министър-председател звездата на 45-ия парламент - Ива Митева. Такъв вариант се обсъждал в редиците на партията, въпреки че името упорито се спряга за нов председателски мандат в стартиращото утре 46-то НС, пише lupa.bg.  

Така 48-годишната юристка, която блесна на парламентарния небосклон и оглави предишното Народно събрание, сега нищо чудно да направи по-голям скок в кариерата си и да се окаже печелившата кандидатура на ИТН. 

Според твърденията на политици, кръжащи около партията на протеста, Трифонов има пълно доверие на фаворитката си, която показа освен компетентност и завидна издръжливост, доказа и умението си да устоява на острите стрели от депутатските банки, но и сама да атакува, когато се налага. Допълнителен коз в полза на Митева е и фактът, че тя има шансове да бъде подкрепена от останалите 2 несистемни партии - ИМВ и Демократична България.

Засега е ясно, че партията на Мая Манолова и Николай Хаджигенов е готова да каже „да” за ексшефката на 45-ия парламент като нов председател, но най-вероятно тя ще бъде подкрепена и в качеството си на кандидат-премиер на бъдещ кабинет.

Както Трифонов, така и депутатите от ИТН твърдо вярват в авторитета и качествата на Митева, която въпреки привидно крехкия си вид, демонстрира борбеност и неотстъпчивост в миналия парламент и изненада и най-агресивните ветерани в политиката.

Все още не е сигурно, че юристката ще е човекът, който ще изчисти негативите от краткото кандидат-премиерстване на Николай Василев, но шансът е много голям, коментират запознатите с екшън-плана на Трифонов.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00