Икономика

Служителите на Apple могат и да не се върнат в офисите

  20.07.2021 19:20  
Служителите на Apple могат и да не се върнат в офисите

На фона на растящия брой случаи на COVID-19 поради силно заразния Делта вариант, технологичният гигант Apple е решил да се откаже от плановете за връщане на неговите служители в офисите на компанията, съобщи БНР.

Тези служители могат и да не се върнат в офисите на Apple поне до октомври, съобщава агенция Блумбърг, цитирайки неназовани източници от компанията, според които се очаква производителят на смартфоните iPhone да даде едномесечно предизвестие, преди да уведоми своите служители кога трябва да се върнат на работа. На този етап няма коментари от Apple на информацията на Блумбърг.

В началото на юни главният изпълнителен директор Тим Кук каза на служителите да се подготвят да се върнат на работа в офиса поне три дни седмично от началото на септември, като каза, че видеоконференциите не могат да заменят толкова необходимите взаимодействия лице в лице. Според тези планове служителите на Apple трябваше да се върнат на работа в понеделник, вторник и четвъртък, с възможност за работа от вкъщи в сряда и петък.

Има притеснения, че Apple може да се окаже върхът на айсберга, когато става въпрос за компании, принудени да преосмислят връщането в офиса. "Много други биха могли да я последват, тъй като разпространението на Covid вариантите продължава да действа като спирачка за връщане към нормалността", посочи във вторник екип от стратези на Дойче банк (Deutsche Bank), начело с Джим Рийд.
Милиони работници от технологичния сектор бавно се връщат към офисите, след като ваксинираните достигат милиони, а отделните американски щати отменят противоепидемичните ограничения. Големи банки като JP Morgan и Goldman Sachs GS усилено настояват техните служителите да се върнат на работа в офисите.

Тези планове за връщане към нормалното обаче могат да се окажат изправени пред усложнения с оглед на възраждането на случаите на COVID-19 напоследък заради силно заразния вариант Делта, който засяга силно предимно неваксинираните, но и някои, които са напълно ваксини. Това предизвика истинско объркване, като например в САЩ, където някои щати облекчават противоепидемичните мерки, докато други от тях се връщат към ограниченията.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09