Новини

Тошко Йорданов: Правителство до 15 дни или нови избори

  21.07.2021 09:52  
Тошко Йорданов: Правителство до 15 дни или нови избори

"Ако заявените декларации за промени, а не постове, са верни, в следващите 14-15 дни ще има правителство", обяви от трибуната на Народното събрание Тошко Йорданов от "Има такъв народ" по време на изказването на най-голямата група след откриването на 46-ия парламент.

"Този парламент, който нареди българският народ, е по-различен от предишния, според нас е доста по-близък до реалността и това, което желаят гражданите. Самият факт, че присъства министерски съвет означава, че не се срамуват да застанат сред нас", започна Йорданов, говорейки от трибуната в близост до министрите от служебното правителство.

"До голяма степен знаете какво ще направим ние като политическа сила. Когато президентът Радев (тук Йорданов направи лапсус и първо каза Първанов - бел. ред.) ни даде мандат, ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат. Не мисля, че имаме различия с повечето политически парити - нито по темата с главния прокурор, нито съдебната реформа, нито унизителните пенсии на нашите майки и бащи", добави Йорданов, като посочи, че отговорността е на по-голямата част от залата, като едва ли някой иска да работи с една парламентарна група, очевидно имайки предвид тази на ГЕРБ-СДС.

Според него, ако след 15 дни няма кабинет, вероятността за поредни избори е голяма. "Ако се стигне дотам, няма нищо неправилно или недемократично", каза Йорданов, като така за пореден път изрази готовността на "Има такъв народ" за провеждане на още едни избори.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54      
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31