Спорт

Пенев се оплака от къртици в ЦСКА

  21.07.2021 17:54  
Пенев се оплака от къртици в ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев се оплака от вътрешен саботаж само часове преди старта на „червените“ в новия евротурнир Лига на конференциите. Утре от 20 часа на стадион „Българска армия“ е двубоят с латвийския „Лиепая“, който ще бъде предаван пряко по новия канал Diema Sport 3.

Пред журналистите Пенев се оплака, че в клуба има къртица, която изнася информация и работи срещу интересите на отбора. Спецът отказа да назове имена, като се ограничи само с твърдението, че това са хора на заплата. Повод за негодуванието му станаха писания, че кондиционният треньор Кирил Динчев е бил отстранен лично от Пенев заради конфликт. „За мен се говорят и пишат много лъжи започна тирадата си спецът. - Кирил Динчев, който напусна, обади ми се преди 10 дни и заяви, че иска да напусне. Аз съм треньор, аз се занимавам с това да тренирам футболистите. Не е моя задачата да уволнявам или назначавам хора. Пожелахме си успех. Даже се коментира какви тренировки се правят. Това е информация към журналисти от човек или хора, които работят в ЦСКА. Получават заплати от ЦСКА и работят срещу клуба. Това е мое заключение. Този или тези, които изнасят тази информация, не са от ЦСКА. Целта им е да няма спокойствие в съблекалнята на клуба", заяви още треньорът на „червените“, който също така увери, че е спокоен за поста си и усеща подкрепа от ръководството.

По-късно самият Кирил Динчев също заяви, че е напуснал работата си в ЦСКА по собствено желание.

Колкото до мача с „Лиепая“, Любослав Пенев бе категоричен, че отборът му е перфектно подготвен. "Отборът е перфектно подготвен физически, увери треньорът. - Виждам тима много добре. Подготовката протече идеално. Отборът тренира много добре, има голямо настроение. Срещу „Лудогорец“ играхме слабо, това е факт. Време е да коригираме тези грешки”, допълни спецът.

За двубоя с „Лиепая“ ЦСКА ще разчита на подкрепа от 4000 фенове в секторите „А“ и „В“. Ограничението е заради здравните мерки, според които могат да присъстват максимум по 1000 човека в сектор. От ЦСКА обаче решиха да не отварят крайните „Г“ и „Б“, а да съберат агитката в централната част на стадиона. От клуба също така призоваха да се спазва дистанция от минимум 2 седалки и да се изпълняват разпоредбите на делегата на УЕФА, за да няма санкции.


Анкета

Трябва ли да има правителство с третия мандат?


Резултати
Видео
Бой между молдовски политици шокира телевизионните зрители
 22.07.2021 09:29      
Видео
Най-богатият човек в света полетя към Космоса
 20.07.2021 17:30