Новини

ИТН и БСП на експертна среща, обсъждат социалната политика

  26.07.2021 20:49  
ИТН и БСП на експертна среща, обсъждат социалната политика

Социалната политика ще бъде акцентът на експертната среща между представителите на "Има такъв народ" и БСП, заяви преди разговорите депутатът от левицата Георги Гьоков, предаде БГНЕС.

Срещата е част от поредицата разговори на експертно ниво, която от партията на Слави Трифонов стартираха за обсъждане на парламентарна подкрепа за съставяне на правителство, на която се обсъждат конкретни политики.

"Ще представим нашата програма, която е традиционна за БСП, с новите моменти в нея. Ще ги представим на ИТН и ще чуем техните предложения, за да видим къде съвпадат нещата и къде имаме разлики", обясни Гьоков.

"Преизчисляването на пенсиите - това е една от темите, с които не би трябвало да правим компромис", отговори той на въпрос от БГНЕС за това от кое няма да отстъпи партията при преговорите.

Политики в социалната сфера за младите семейства - данъчни облекчения, безплатни детски градини, безплатни лекарства за децата до 14 години, са друга част от политиките, за които левицата ще настоява.

"Много от нещата съвпада, друг е въпросът кой си държи на предизборните обещания и кой не", каза още Гьоков и допълни: "Добре е, че се водят разговори. В интерес на България е да има правителство. Трети избори в рамките на една година ще му дойдат в повече на българския народ". /БГНЕС


Анкета

Трябва ли да има правителство с третия мандат?


Резултати
Видео
Зрелищен полет на автомобил през два пътя бе заснет на видео
 25.07.2021 18:45      
Видео
Роботи ще помагат на хората да се обличат
 24.07.2021 19:24