Новини

Стефан Янев: Актуализацията на бюджета е знак за отговорно поведение

  29.07.2021 16:00  
Стефан Янев: Актуализацията на бюджета е знак за отговорно поведение

Свикваме днес извънредно заседание на Министерски съвет. Тема на днешното заседание са проектите за актуализация на бюджети, и в частност Законът за държавния бюджет за 2021 г. При условие, че приемем проекта на днешното заседание, непосредствено след това той ще бъде внесен за разглеждане в Народното събрание. Това каза служебният министър-председател Стефан Янев в началото на извънредното правителствено заседание, предаде Novini.bg.

Днес имах честта да бъда на парламентарно изслушване и имах възможност да споделя убеждението си, че този акт на актуализация на държавния бюджет принципно е работа на едно парламентарно подкрепено правитлство, но виждате, че ситуацията е динамична и такова правителство все още не е съставено. В същото време икономическата и социалната ситуация в държавата е такава, че се налага да бъдат взети неотложни мерки по отношение на гарантиране функционирането на държавата - по отношение гарантиране на социалните плащания, гарантиране дейността на бизнеса и подготовка за здравна криза, ако такава се развие през есента, както много от наблюдателите очакват, заяви Янев.

В тази връзка смятам, че актовете, които ще приемем днес и в частност актът за актуализация на държавния бюджет, са знак за едно отговорно поведение по отношение на финансите на държавата. Надявам се парламентът да направи необходимия смислен дебат, да покаже мъдрост и да прояви разбиране към моментната ситуация, така че всички неотложни плащания в началото на септември да бъдат осигурени, каза още служебният премиер.


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Йордански депутати се сбиха на заседание на парламента
 30.12.2021 20:21      
Видео
Пенсионер с Ferrari влетя в мола
 28.12.2021 20:15