Икономика

Работодателите поискаха оставки в БЕХ и Министерството на енергетиката заради високата цена на тока

  10.08.2021 15:29  
Работодателите поискаха оставки в БЕХ и Министерството на енергетиката заради високата цена на тока

Работодателските организации в лицето на Асоциацията на индустриалния капитал в България, на Българската стопанска камара, на Българската търговско-промишлена палата и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България поискаха оставки в Министерството на енергетиката, Българския енергиен холдинг и ТЕЦ "Марица-Изток 2". Това стана ясно след срещата на представители на тези работодателски организаци със служебния премиер Стефан Янев, предаде Novini.bg

,,Искаме анализ на поведениеот на ЕСО и НЕК и след такъв анализ, логичното е те също да подадат оставки. Управлението на предлагането се извършва в ущърб на хората, на икономиката, на бизнеса, на тези, които пълнят бюджета. Това не е само от некадърност, но и от зла умисъл. Подавани са множество сигнали в прокуратурата и в Агенцията за защита на конкуренцията'', коментира председателят на АИКБ Васил Велев.
Имаме монопол на БЕХ на борсата, тъй като дружествата на БЕХ предлагат по-голямото количество електроенергия на умишлено по-високи цени, създавайки и умишлено по-висок дефицит, каза още той.

,,Проблемът няма да се реши по друг начин, освен с оставки. С този проблем се занимаваме от 2015 г., когато беше големият протест на работодателските организации'', допълни Велев и посочи, че са в протестна готовност, ако не се изпълнят исканията им.


Анкета

Ще подкрепите ли нов проект на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Нова песен на Ку-ку бенд разпали страстите
 09.08.2021 09:31      
Видео
Били Айлиш издаде дългоочаквания си албум Happier Than Ever
 02.08.2021 14:00