Новини

Български и албански банди в битка кой да овладее пазара на понички в Гърция

  19.08.2021 17:25  
Български и албански банди в битка кой да овладее пазара на понички в Гърция

Български и албански банди се борят за овладяване на апетитния пазар на понички по гръцките плажове, предава Клуб Z, цитирайки медии в Гърция и Северна Македония. Нерядко се стигало и до престрелки, твърдят източниците.

44-годишен грузински гражданин разказва пред „Прототема”, че както си почивал на плажа на Неа Мармара на Халкидики чул изстрели зад гърба си и вик „Горе ръцете!”

Той мигновено изпълнил разпореждането, но се оказало, че то не е за него, а за нарушител, който е дръзнал да продава донъти на „чужда” територия.

Полицията получавала често сигнали за подобни неприятни инциденти, понякога стигащи само до побои и устни заплахи.

Поничките, които масово се продават по плажовете в Гърция, носят 400 процента печалба - те се вземат на едро от пекарните за по 50 евроцента, а се продават по 2 евро на плажуващите.

Дневните продажби на един средно натоварен плаж възлизали на 500-600 понички, т.е. печалбата е поне 800 евро, като се приспадне малката надница на продавача. Парите се прибирали обикновено от албански и български „бизнесмени”, които непрекъснато се опитвали да извоюват нови територии за бизнеса си един от друг.


Анкета

Ще подкрепите ли нов проект на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Тръгнаха да бият съдията - той извади пистолет
 19.08.2021 14:14      
Видео
Куче помогна на жена да избута кола от водата
 15.08.2021 19:50