Новини

Прегласуват утре промените в Закона за НСО

  02.09.2021 20:39  
Прегласуват утре промените в Закона за НСО

Председателката на Народното събрание Ива Митева свиква председателски съвет в 8,30 ч утре сутринта, за да бъде взето решение за прегласуване на промените в Закона за Националната служба за охрана. Митева съобщи пред БНР, че е открила нарушение на правилника при днешното гласуване на текстовете.

Ива Митева излезе от пленарното заседание днес, за да се срещне с председателя на Сметната палата на Република Северна Македония. И в нейно отсъствие заместник-председателите на парламента Виктория Василева от "Има такъв народ" и Росица Кирова от ГЕРБ-СДС влязоха в спор.

Законопроектите на "Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме" предвиждат НСО да охранява само президентa, премиерa и председателя на Народното събрание.

Депутатите обединиха трите законопроекта за прехвърлянето на Бюрото по защита на свидетели към Министерството на правосъдието. Мотивът им - близки са по същество. А и така щяло да се пести парламентарно време.

„Бюрото по защита трябва да е в правосъдното министерство, защото неговата основна функция е не да охранява лицата, които са застрашени, а  да охранява лицата важни за едно наказателно производство. Връщаме звеното към неговата същност, а именно да служи само за защита на свидетели”, обясни Надежда Йорданова от „Демократична България”.


Анкета

Какво очаквате от второто служебно правителство?


Резултати
Видео
Мъж постави реактивен двигател на велосипеда си
 05.09.2021 20:50      
Видео
Откриха вкаменелости на нов вид земноводен кит
 31.08.2021 20:30