Спорт

Прекратиха мача Бразилия - Аржентина заради COVID-19

  06.09.2021 10:28  
Прекратиха мача Бразилия - Аржентина заради COVID-19

Дългоочакваният двубой между Бразилия и Аржентина от световните квалификации в Зона Южна Америка беше прекратен в 7-ата минута при резултат 0:0, след като "гаучосите" напуснаха терена заради грозен скандал, за жалост свързан с противоепидемичните мерки спрямо COVID-19

В седмата минута мачът беше прекъснат, след като избухна скандал между двете скамейки. Звездите на двата тима Неймар и Меси се опитаха да успокоят страстите но без успех. В крайна сметка отборът на Аржентина напусна терена, а малко след футболистите ги последва и съдийската бригада.

Първоначалните информации за ескалацията на напрежението бяха доста противоречиви, но впоследствие стана ясно, че в основата им е решението на бразилските медицински власти да се намесят, като попречат на участието в мача на аржентинците, дошли от Великобритания. Това са Емилиано Мартинес, Емилиано Буендия, Джовани Ло Селсо и Кристиан Ромеро.

Според правилата на местната Национална агенция за наблюдение на здравето (Anvisa) те е трябвало да прекарат 14-дневна карантина след пристигането си в Бразилия. На летището те са посочили, че не са посещавали Великобритания. По-рано през деня стана ясно, че от Anvisa са се обърнали към полицията за задържането на играчите в хотела им и последваща депортация, но това не се се е случило.

Очакваше се, че от южноамериканската футболна конфедерация КОНМЕБОЛ са намерили компромис с бразилските власти, но се оказа, че това не е така. Заради мерките на здравните власти и бразилския отбор беше засегнат, тъй като девет играчи от Премиър лийг не пристигнаха, тъй като бяха спряни от клубовете си.

"Селесао" върви уверено към Катар 2022 като записа седем победи до този момент. Аржентинците са с четири успеха и три равенства. В последните си мачове Бразилия победи Чили с 1:0 като гост, докато аржентинците се справиха с 3:1 със Венецуела.


Анкета

Какво очаквате от второто служебно правителство?


Резултати
Видео
Мъж постави реактивен двигател на велосипеда си
 05.09.2021 20:50      
Видео
Откриха вкаменелости на нов вид земноводен кит
 31.08.2021 20:30