Икономика

Транспортният министър се обяви против повишение на цените на билетите в БДЖ

  24.09.2021 20:32  
Транспортният министър се обяви против повишение на цените на билетите в БДЖ

Транспортният министър се обяви против увеличение на цените на билетите на БДЖ. Това стана ясно по време на внезапна инспекция в жп депата София и Илиянци, в която участва и служебният министър на транспорта информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, съобщиха от ресорното министерство.

Повод за инспекцията на Алексиев е, че предоставената информация за изпълнението на договора по проекта за поддръжка на мотрисните влакове на БДЖ е недостоверна. "Към момента е направена само текуща поддръжка на мотрисите и е изгубено време в период от една година и девет месеца по възстановителните и основните ремонтни дейности", е уточнил министърът. Той е подчертал, че няма да допусне неефективно разходване на средства при изпълнението на ремонтите на влаковете.
По време на проверката Христо Алексиев е поставил условие към "БДЖ - Пътнически превози" и изпълнителя "Алстом" в кратък срок да се изготви нов линеен график, който да му бъде представен в началото на октомври. Министърът е изискал среща с ръководството на "Алстом" в сградата на министерството във връзка с установените закъснения по реализирането на проекта.

"Необходим е строг контрол на всички дейности, които оперират БДЖ, за да може превозвачът да предоставя по-добра услуга за пътуващите", е казал Алексиев. Той е посочил, че няма да позволи повишение на цените на билетите и ще обсъди това другата седмица с ръководния екип на БДЖ.


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Заснеха уникалното сияние над Мурманск
 20.09.2021 12:21      
Видео
Новото най-голямо Виенско колело
 14.09.2021 20:41