Новини

Отново жега около Десислава Христова, известна средите на ДПС като Деса

  30.09.2021 16:43  
Отново жега около Десислава Христова, известна средите на ДПС като Деса

Отново жега около Десислава Христова, известна средите на ДПС като Деса, която се обясняваше преди години на Сокола в любов. Днес тя се оказа в центъра на нов скандал, който се разгаря   в държавното предприятие „Автомагистрали“ ЕАД. Оказва се, че заплатата на шефката на борда на директорите  Десислава Христова е скочила почти тройно на 10 август т.г.

Горещата новина стана публична, след като„24 часа“ поиска по Закона за достъп до обществена информация  предприятието и Министерството на регионалното развитие и благоустройството да кажат, дали е вярно увеличението на заплатите и на какво основание е направено.
Заради горещия въпрос тази сутрин предишната информация за възнагражденията на борда със старите заплати, която бе публична в сайта, изчезна, а по обед се появи новата.
Според нея Десислава Христова вече има

11 700 лв. брутно месечно възнаграждение, или 10 157 лв. нетно

Предишното й беше 3660 лв. Тя е председател на Съвета на директорите на дружеството и го представлява съвместно с изпълнителния директор Иван Станчев.
Станчев е със същото брутно месечно възнаграждение, но при него то не се различава много от предишното, което също беше над 10 хиляди лв.
Осъвременена е и информацията за заплатата на третия член на борда – Валентин Вълков. От същата дата – 10 август, тя е вече 3900 лв. бруто и 3137 лв. нето. При Вълков обаче промяната е съвсем минимална, тъй като предишната му заплата беше 3660 лв. Интересно е, че скоковете във възнаграждението стават точно когато строителни фирми  от бранша протестират за неплатени пари, а проектите са блокирани.

Самата Деса Христова е доста чувствителна по темата за възнаграждението й. В началото на септември пред  „24 часа“ тя е реагирала, че въпросът за заплатата й е обиден, а и информацията я има на сайта. Възхваляващата Доган Христова дори смятала, че за работата, която върши, заплата й е дори ниска.
Връзката на Десислава Христова с „Автомагистрали“ е доста динамична и скандална през годините.

През 2017 г. е кандидат-депутат от ДПС, а преди това влезе в борда на „Автомагистрали“ ЕАД, назначена от  първото служебно правителство на Румен Радев.
Но по-късно Христова беше

уволнена от дружеството на 1 февруари 2017 г. заради скандал, осветен от разследващия сайт „Бивол“(записа чуйте ТУК)

Тя подаде молба за напускане, а регионалният министър Петя Аврамова като принципал на държавното дружество, я освободи. Дни преди това „Биволъ“ пусна запис на разговор между директор в АПИ и неназована дама от „Автомагистрали“ ЕАД, в който тя обяснява как по непрозрачен начин ще се превъзложи пътен обект на мъж на име Иван.
Рекламира го, че „Иван има интерес да се доказва и ще даде всичко от себе си“.
Публикации в медиите идентифицираха дамата от АПИгейт като Десислава Христова, което индиректно бе потвърдено със светкавичното й уволнение. По-късно от АПИ беше освободен и директорът, с когото тя разговаря – Михаил Рашков, тогава шеф на пътната поддръжка.
Но второто служебното правителство на Румен Радев, ръководено от премиера Стефан Янев реабилитира героите от АПИгейт. От юни тази година те отново са в държавната администрация като

лица на промяната

 Новото ръководство на държавното строително дружество е назначило на работа и Михаил Рашков, с когото в ало-скандала Христова „уреждат“ един Иван.
През лятото бордът на „Автомагистрали“ участваше редовно в заседанията на комисията по ревизията на предишното управление в парламента, вадейки информация за платените авансово пари за магистрала „Хемус“.  По същото време в пътния сектор вече бе почнало недоволството от пълното спиране на работата по поддръжката на пътищата, което продължава и до днес и се изразява в протестни блокади на пътищата. Междувременно строителите на „Хемус“ също протестираха заради спирането на плащанията за дейността им.

В средите на ДПС Деса Христова е известна с лиричните си откровения към почетния председател на партията Ахмед Доган публикувани дори официално и на сайта на движението.
„Душата и сърцето на колективното тяло ДПС са силни, здрави и ухаят на свежест, на пролет, на безкрайност. За мен това е най-важното! Аз съм в хармония с душата, черпя енергия от нея, което ми дава сили да отдавам същността си за доброто на цялото“, пише на 3 март 2017 година до Сокола днешната шефка на борда на директорите на „Автомагистрали“.


Анкета

Трябва ли да се въведе пълен локдаун?


Резултати
Видео
Сгъваем дисплей на принципа на чадър
 26.09.2021 18:56      
Видео
Мъж си купи кола и излетя с нея от 2-рия етаж
 25.09.2021 20:03