Автомобили

Германското тунинг студио Lorinser се зае с Lada Niva

  10.10.2021 13:31  
Германското тунинг студио Lorinser се зае с  Lada Niva

Компанията Lorinser, известна с тунинг доработките на Mercedes, се ангажира с руския класически всъдеход Niva. Ако днес беше 1 април, бихме си помислили, че шегата е много смешна, особено като се има предвид фона на снимката. Но не, това не е шега, и сега дори не е април ...

Lorinser GmbH наистина взима Niva под крилото си! Говорим не за тунинг, а за продажбата на изданието Lada Niva Legend 2021. Немско тунинг студио (и един от най-големите дилъри на автомобили в Германия, за което малко хора знаят, между другото) предлага Niva на цени в диапазона 15 899 - 16 900 евро.

Не, не е първи април: Германското тунинг студио Lorinser се захвана с... Lada Niva - 2
 

Руските всъдеходи вече се намират в изложбените зали на Lorinser, въпреки че нито Lorinser, нито други германски дилъри имат статут на официален дилър на АвтоВАЗ. И по принцип Lada е официално забранена за продажба в ЕС от 2020 г.

И тук въпросът не е в санкциите (това е последният въпрос, що се отнася до парите), а във факта, че ладите отговарят на стандартите EURO-5, докато EURO-6d вече е в сила в Германия и в много други страни от ЕС.

Не, не е първи април: Германското тунинг студио Lorinser се захвана с... Lada Niva - 3

Как новата Niva се озова в шоурумите? Работата е там, че дори в европейските закони има вратичка и според тях "е възможно да се внасят автомобилите Niva на т.нар. индивидуална основа".

P.S. Морално остарялата Niva все още е популярна в Германия, какъвто е случаят с UAZ в Япония. Германците обичат това SUV родом от бившия СССР. Обърнете внимание, че германците активно използват руския джип за селскостопански дейности, почистване на сняг, както и за предвижване в различни по трудност пресечени местности.

Не, не е първи април: Германското тунинг студио Lorinser се захвана с... Lada Niva - 4

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори 2 в 1?


Резултати
Видео
Любо Киров, Стенли и Христо Мутафчиев запяха заедно
 26.10.2021 21:59      
Видео
Toyota показа количка с дистанционно на водород
 21.10.2021 16:43