Анализи

Бойко Борисов: С бездействието си служебният кабинет обрича туризма да не работи

  26.10.2021 14:46  
Бойко Борисов: С бездействието си служебният кабинет обрича туризма да не работи

„Вече нямаме полезен ход. Единственият полезен ход е да се ваксинираме. Това го направи белият свят, иначе ни чака локдаун“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Бившият премиер остро разкритикува бездействието на служебното правителство в борбата с коронавируса и слабата ваксинация в страната.

Единственото решение, което дълготрайно решава проблема с коронавируса са ваксините, подчерта Борисов. „В момента се намираме във война“, добави той, имайки предвид огромния брой на починалите от COVID-19 всеки ден. „Не е реклама, не е радостно, това е ужасно да сме първа по смъртност. Толкова съм се борил за милата ми България. “

Не се мерим по западните държави, където се премахват мерките, а по Русия, където броят на заразените и починалите от коронавирус е огромен, каза лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че в момента имаме карантинирани 70 хиляди души, а към 14 ноември, когато ще се проведат изборите „2в1“ може да се стигне до 100 хиляди. Според Борисов това създава реална заплаха за тяхното провеждане.

„Няма пресконференция, няма ден, в който да не призоваваме за ваксинация“, каза лидерът на ГЕРБ, напомняйки, че той и неговите министри са дали дори личен пример като са се ваксинирали публично.

„Всякакъв коментар е безсмислен, защото не можем да върнем хората. С бездействието си служебният кабинет обрича туризма да не работи. Кой ще дойде в България при този висок брой заразени. Държавата и народът ще ги има и след 14 ноември“, заяви Борисов.

Той смята, че въвеждането на „Зеления сертификат“ в този момент е по-скоро хвърляне на прах в очите. Борисов подложи на остра критика и купуването на тестове за три седмици./ factor.bg


Анкета

Доволни ли сте от резултата от балотажа за президент?


Резултати
Видео
Любо Киров, Стенли и Христо Мутафчиев запяха заедно
 26.10.2021 21:59      
Видео
Toyota показа количка с дистанционно на водород
 21.10.2021 16:43