Новини

Радостин Василев, ИТН: Следват поредица от дела за отмяна на актовете на Кирил Петков като министър

  27.10.2021 13:29  
Радостин Василев, ИТН: Следват поредица от дела за отмяна на актовете на Кирил Петков като министър

Днес Конституционният съд на Република България защити Конституцията и националния ни суверенитет с единственото решение, което отговаря на закона и фактите. Това решение не е никаква изненада за юристите и е лъч надежда, че сме независима държава, в която се защитава основният закон, а не се обслужват чужди интереси. Всичко това се случи след безпрецедентен натиск от Кирил Петков към Конституционния съд чрез недопустими искания, критики и диктовка за решение, противно на правото. Тази позиция изрази в своя фейсбук профил юристът от ИТН Радостин Василев.  
Според него Кирил Петков е бил министър на икономиката в нарушение на Конституцията на Република България. Това е абсолютно безпрецедентно нарушение на основния ни закон. Заради обратното действие на решението на КС по отношение на указа на президента, Кирил Петков реално никога не е бил министър. Той е декларирал неистинни обстоятелства в нарочна декларация. Действал е с пряк умисъл и следва да му бъде търсена наказателна отговорност.
Радостин Василев смята, че следват поредица от дела за отмяна на актовете на Кирил Петков от заинтересованите страни. Щетата нанесена от него на държавата е с неясен към момента размер.


Анкета

Доволни ли сте от резултата от балотажа за президент?


Резултати
Видео
Любо Киров, Стенли и Христо Мутафчиев запяха заедно
 26.10.2021 21:59      
Видео
Toyota показа количка с дистанционно на водород
 21.10.2021 16:43