Новини

Разкриват още 70 интензивни легла в София

  27.10.2021 17:03  
Разкриват още 70 интензивни легла в София

Още 70 интензивни легла ще бъдат разкрити в столични болници, обяви заместник здравния министър Димитър Петров. Обмисля се командироването на лекари от страната, които да помогнат в лечението на пациенти с коронавирус.

Те ще са от области в страната, където има по-малка заболеваемост, както и от болници, където натоварването не е толкова голямо.

Към този момент в София има недостиг само на интензивни легла, с останалите все още няма проблем, увери Петров

"Въпросът е има ли някакъв вариант болници, които нямат Covid-легла, да командироват в болници, които имат, тъй като в някои по-малки болници безмислено се отварят по две-три легла. Всички лекари вече имат опит с лечение на Covid, които са работили, има навсякъде такива. Въпросът е с реаниматорите. Има още легла, но очакваме следващите дни те да свършат. Затова целта е да се увеличат още повече".
Covidлегла има в акушеро-гинекологичните болници в София, но те не могат да се използват за всички нуждаещи се, допълни Петров.

Заместник-министърът, столичното РЗИ и директорите на всички болници в София, където се лекуват пациенти с Ковид, обсъждат ситуацията в столицата .


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00