Икономика

Таксиметровите шофьори искат увеличение на тарифите за превоз

  28.10.2021 16:00  
Таксиметровите шофьори искат увеличение на тарифите за превоз

Протест на таксиметрови шофьори от София се провежда пред Столичната община. Основното им искане е за увеличение на минималните и максималните тарифи за таксиметров превоз в София.

Протестиращите са единни в исканията си. Основното им настояване е за актуализация на тарифите и намаляване на годишния данък. Казват, че повечето от тях вече са пред фалит.

Искането ни е от 9 години. Тези тарифи по закон общината е длъжна да определя, което вече е направено. Но трябва и да ги актуализира веднъж годишно, което не е правено от 9 години. Става въпрос за 50% увеличение на тарифите, което означава минимална 1,15 за за километър през деня и 1,32 през нощта, каза Красимир Цветков, председател на Национален таксиметров синдикат.

Искаме го защото горивото, на което масово карат автомобилите, метанът поскъпна 110% за последния един месец. Застраховките през последната година скочиха с 34% нагоре, осигуровките от догодина с по-високата минимална работна заплата също скачат. Затова трябва да се променят тарифите, иначе фалираме при тези разходи, каза Петър Владимиров, Национален таксиметров синдикат.

От 16.00 ч. протестът продължава като безсрочен, палатков протест пред сградата на Изпълнителната агенция по автомобилна администрация. Таксиметровите шофьори настояват за оставката на директора на агенцията Бойко Рановски.


Анкета

Доволни ли сте от резултата от балотажа за президент?


Резултати
Видео
Любо Киров, Стенли и Христо Мутафчиев запяха заедно
 26.10.2021 21:59      
Видео
Toyota показа количка с дистанционно на водород
 21.10.2021 16:43