Новини

НА ФИНАЛА на дебата: Герджиков каза на Радев, че не е било страшно, той отговори, че не е от плашливите

  18.11.2021 21:51  
НА ФИНАЛА на дебата: Герджиков каза на Радев, че не е било страшно, той отговори, че не е от плашливите

Румен Радев и Анастас Герджиков за първи път един срещу друг. Това е първият дебат между двамата кандидати за президент. Претендентите за държавен глава направиха единствения си дебат в ефира на БНТ.

"Видяхте, че не е страшно", каза накрая Анастас Герджиков на Румен Радев. Радев отговори, че никога не е страшно и не е от плашливите.

По-рано Радев попита Герджиков дали подкрепя действията на прокуратурата за забавянето на разследванията за шкафчета, кюлчета и имоти в Барселона.

"Шкафчетата не са мои, обаче разделението в обществото и провалът ви са си лично ваши", отговори Герджиков.

"Искате да ме пришиете към някоя партия или към някой, който има грехове. Не се срамувам от никого. Нямам шкафчета, не съм направил нищо нередно, не оправдавам никакви лоши практики. Аз подкрепям всяка осъдителна присъда на човек, който е направил нещо нередно. Не може да водите кампания, с която ме обвързвате непрекъснато с някакви хора", каза проф. Герджиков.

"Защо никога не признавате, че грешите", попита Герджиков.

Радев опонира, че това не е вярно. "За 5 години отстоях истината, мога да бъда горд от това, че допринесох за възбуждане на гражданската енергия за промяна. Ако хората виждаха грешката в мен, нямаше да ме подкрепят", заяви Радев.