Свят

СЗО: COVID-19 ще се разпространява, докато хората се събират и пътуват

  25.11.2021 08:23  
СЗО: COVID-19 ще се разпространява, докато хората се събират и пътуват

Новият коронавирус ще продължава да се разпространява интензивно, докато обществата се връщат към социалното общуване и мобилността от времето преди пандемията, предаде БТА, като цитира директорът по извънредните ситуации на Световната здравна организация (СЗО) Майк Райън.
По време на празниците в края на годината е важно всички да предприемат мерки, за да се защитят от COVID-19, включително да се ваксинират и да спазват социална дистанция, призова Мария ван Керхов, която е епидемиолог в СЗО. Експретите подчертават също, че носенето на предпазни маски също е изключително важно при защитата от новия коронавирус.

"В много държави и общности сме загрижени от измамно чувство на сигурност, че ваксините слагат край на пандемията и хората, които са имунизирани, няма нужда да взимат никакви други предпазни мерки," предупреди генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Представители на организацията дадоха пресконференция на фона на отбелязващите значителен ръст случаи на COVID-19 в Европа.

Генералният директор каза, че миналата седмица над 60% от всички заразени и починали от инфекцията в глобален мащаб са били на Стария континент.


Анкета

Какво очаквате от новото редовно правителство?


Резултати
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09      
Видео
Горгона е най-новото парче на Папи Ханс
 17.11.2021 21:00