Свят

Португалия отваря най-големия си ваксинационен център

  01.12.2021 09:41  
Португалия отваря най-големия си ваксинационен център

Португалия ще отвори днес най-големия си ваксинационен център на фона на вълната от нови случаи на заразяване с коронавирус, предаде Ройтерс.

Португалия, която ваксинира 87 процента от населението си, регистрира рязко увеличаване на дневния брой на заразените с вируса през последния месец.

Новият ваксинационен център ще разполага с капацитета да ваксинира по шест хиляди души на ден, а в случай на необходимост - и по девет хиляди.

"Този ваксинационен център ще е уникален в страната", заяви високопоставен представител на градските власти на Лисабон.

Португалските здравни власти поставят бустерни дози от ваксини срещу ковид на хора над 65 години и на представителите на уязвимите групи, като се надяват до края на януари подсилващи дози да са получили една четвърт от португалците, отбелязва БТА, позовавайки се на Ройтерс.

За да се пребори с най-скорошната вълна от ковид, португалското правителство въведе отново задължително носене на маски в обществените места на закрито и препоръча служителите да работят дистанционно, когато това е възможно.

Освен това всички пътници, които се прибират със самолет в Португалия, следва да имат отрицателен тест за ковид, независимо от това дали са ваксинирани или не.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09