Новини

Тома Биков: Можеше да имаме правителство на националното спасение с участието на ГЕРБ

  01.12.2021 09:53  
Тома Биков: Можеше да имаме правителство на националното спасение с участието на ГЕРБ

Реакцията на министъра (на икономиката Даниела Везиева, б.р.) ме учуди. ДКК е важна структура, това е военнопромишлен комплекс, който се развива добре, на печалба е в последните години и сега изведнъж са решили да дадат ексклузивитет на една частна фирма, което означава, че някой е работил за корпоративен интерес. В тази ситуация би било добре президентът и министър-председателят, които са военни, да вземат отношение по този въпрос. Това сподели в ефира на bTV избраният за депутат от ГЕРБ Тома Биков по повод последните събития около Държавната консолидационна компания (ДКК).

Биков посочи още, че ДКК е наела адвокатска кантора, която ще получи над 1 млн. лева за работа, която вече е свършена от друга адвокатска кантора, която също е получила хонорар.

Става дума за кантора, която е свързана със "Сиела Норма", уточни той и обясни, че това може много лесно да се проучи през Търговския регистър.

,,Ние искаме да получим обяснение от икономическия министър и още в първите дни на парламента ще го извикаме на парламентарен контрол, защото служебното правителство носи отговорност за тези решения, в които прозира корпоративен интерес'', коментира Тома Биков.

По думите му назначенията в Борда на директорите на ДКК са направени в края на мандата на ГЕРБ с конкурс.

По политическите теми Биков заяви, че се е надявал да има "правителство на националното спасение" с участието на ГЕРБ, но сега се очертава "едно ляво либерално правителство, което ще поеме цялата отговорност".

На въпрос кои от служебните министри са се справили най-добре, той отвърна, че най-добре са се справили тези министри, на които почти не сме им чули имената.

За пълен мандат ми е трудно да се ангажирам, но страната има нужда от редовно правителство. Прави ми неприятно впечатление едно нещо – Румен Гечев излиза и казва формулата на управлението... Къде е била договорена тази формул, къде са били тези преговори?! Персоналният състав на Министерски съвет е много важен въпрос, каза в заключение Тома Биков.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09