Свят

CNN уволни водещ заради неетично поведение

  01.12.2021 11:10  
CNN уволни водещ заради неетично поведение

Звездата на CNN Крис Куомо е отстранен от работа за неопределено време заради помощта, която е оказал на брат си - бивш губернатор на Ню Йорк, обвинен в сексуални посегателства.

Решението бе взето, след като главният прокурор на Ню Йорк публикува нови документи, които показват мащабите на работата на журналиста за по-големия му брат Андрю Куомо.
От CNN заявиха, че документите показват "по-голямо ниво на участие в делото на брат му, отколкото знаехме досега".

Андрю Куомо подаде оставка през август, след като прокурори заявиха, че е тормозил сексуално свои служители.

Задкулисните усилия на Крис Куомо да помогне на брат си бяха определени като нарушение на журналистическата етика в медийната индустрия.

Хилядите страници, публикувани от главния прокурор Летиция Джеймс в понеделник, показват, че по-младият Куомо непрекъснато е оказвал натиск върху персонала на губернатора с цел да защити брат си.

Миналата година CNN за кратко премахна действието на правилото, забраняващо на Куомо да отразява действията на брат си, когато Ню Йорк се превърна в световен епицентър на пандемията от коронавирус. Водещият започна да интервюира брат си в ефир и да хвали работата му като губернатор.
Губернаторът на щата Ню Йорк подаде оставка след скандал за сексуален тормоз

Преди това телевизионната мрежа защити работата на Крис Куомо, който се присъедини към канала през 2013 г.

Но от CNN заявиха във вторник: "Документите, с които не бяхме запознати преди публичното им оповестяване, повдигат сериозни въпроси. Когато Крис ни призна, че е давал съвети на персонала на брат си в негова полза, той е нарушил нашите етични правила и ние признаваме това публично”.

Източник: БГНЕС


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09