Спорт

Манчини е изненадващият кандидат за мениджърския пост в Манчестър Юнайтед

  01.12.2021 11:55  
Манчини е изненадващият кандидат за мениджърския пост в Манчестър Юнайтед

Селекционерът на Италия Роберто Манчини е може би най-изненадващото име в списъка с кандидати за мениджърския пост в Манчестър Юнайтед, твърди „ Дъ Телеграф“. „Червените дяволи“ назначиха на поста Ралф Рангник, който ще изпълнява длъжността до лятото, след което ще продължи да работи в клуба като консултант. На „Олд Трафорд“ обаче продължават да обсъжда най-подходящите варианти за това кой ще поеме отбора през лятото. Маурисио Почетино, Ерик тен Хаг и Брендън Роджърс са най-често спряганите имена, но кандидатурата на Манчини, който е бивш мениджър на Манчестър Сити, също може да стане съвсем реална.

Изданието добавя, че всичко зависи от това как ще се развие ситуацията с Италия. Манчини изведе „адзурите“ до Европейската титла и неговата работа с националния отбор бе оценено високо не само в родината му, но и на целия континент. Сега обаче Италия е изправена пред реалната опасност да пропусне Световното първенство през следващата година. „Скуадрата“ трябва да играе баражи, като на полуфинала среща Северна Македония, а ако се справят със западните ни съседи, италианците ще спорят с Португалия или Турция. Ако Италия не се класира на Мондиал 2022, Манчини може сам да помисли за промяна. Според „Телеграф“ 57-годишният специалист е привлечен от възможността да се завърне в Премиър лийг.

Манчини, който има договор с Италия до 2026 година, спечели титлата във Висшата лига с Ман Сити през 2012 година.

През миналия месец главният редактор на “Билд” Кристиан Фалк разкри, че още тогава бившият полузащитник е получил предложение от Юнайтед, но за момента го е отклонил, за да се концентрира върху голямата цел да класира „адзурите“ на Световното първенство.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Кой Android смартфон се зарежда най-бързо
 28.11.2021 20:31      
Видео
Румен Радев пее и свири на китара
 25.11.2021 16:09