Новини

Ваксинираха срещу COVID-19 първите българчета под 12 г.

  21.12.2021 16:20  
Ваксинираха срещу COVID-19 първите българчета под 12 г.
  google

Първите десет деца на възраст от 5 до 11 г. от Велико Търново бяха имунизирани срещу коронавирус в областната болница. Медицинският екип беше ръководен от педиатъра д-р Дарина Игнатова, а на децата се слага препаратът на „Пфайзер“/ „Бионтех“.

„Един флакон е за десет имунизации”, уточни д-р Игнатова пред БГНЕС и допълни, че след 21 дни на детето се поставя втората доза, без бустерна.

„Ако детето е алергично, трябва три дни да е приемало противоалергичен препарат, да е напълно здраво. Ако има реакция след ваксината препоръчваме на родителите да приема антипиретици.

Даниела, чиято 10-годишна дъщеря Алекс днес беше ваксинирана, обясни, че нетърпение семейството им е чакало у нас да пристигнат ваксините за деца.

Д-р Мария Декова е епидемиолог в болницата в Горна Оряховица. Убедена е в ползата на ваксините срещу коронавируса и припомня, че най- големите открития на XIX и XX век са именно ваксините и антибиотиците. Тя придружи за имунизация деветгодишния си син. 

Теодор е 11-годишен и сподели, че не се притеснява да бъде ваксиниран, убеден, че имунизирането му ще го предпази от вируса.


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Заровен жив за 50 часа: това е най-гледаното ВИДЕО за 2021 г.
 19.12.2021 08:02      
Видео
Ето я новата коледна песен на Ед Шийрън и Елтън Джон
 06.12.2021 13:54