Новини

Румен Радев: Нужно е да имаме високи амбиции, да мечтаем по-смело и да искаме повече

  01.01.2022 09:00  
Румен Радев: Нужно е да имаме високи амбиции, да мечтаем по-смело и да искаме повече

В традиционното си новогодишно обръщение към българския народ държавният глава Румен Радев благодари на всички, които през 2021 г. „с честно слово и кураж“ са отстоявали истината и са се борили за справедливост. Той припомни, че за България годината е минала под знака на изборите и на работата на четири парламента и четири правителства:

„Промените са сложни, старият режим ще се бори да съхрани системата, която гарантира неговата безнаказаност и облаги, но процесът е в ход и нищо няма да може да го спре, ако в него участваме всички ние – с разум, воля и кураж“ – коментира Румен Радев.

В приветствието си за новата година държавният глава призова да изразим подкрепата си към всички медици, които се борят самоотвержено за живота и здравето ни, както и да не забравяме самотните, слабите и бедните.

Поглеждайки към предизвикателствата на 2022 г., българският президент подчерта необходимостта от спешни решения, свързани с преодоляването на здравната и енергийната криза и с дълго отлагани реформи за ускорено развитие.

„Светът около нас се развива с немислими до скоро темпове. България може и заслужава да бъде част от този процес. Нужно е да имаме високи амбиции, да мечтаем по-смело, да искаме повече“ – посочи Румен Радев.


Анкета

Одобрявате ли ветото върху предоставянето на БТР-и на Украйна, което Румен Радев наложи?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14