Анализи

Д-р Христиана Бацелова: Локдаун за неваксинирани би било работеща мярка в борбата с COVID-19

  05.01.2022 11:39  
Д-р Христиана Бацелова: Локдаун за неваксинирани би било работеща мярка в борбата с COVID-19

Необходимо е осъществяването на по-строг контрол на иначе добрите на хартия противоепидемични мерки. Това каза в ефира на „Твоят ден” епидемиологът д-р Христиана Бацелова. По думите ѝ неносенето на маска може да коства живот, като посъветва гражданите да избират по-висок клас предпазни средства.

„Иска ми се мерките у нас да са сходни на тези в Европа. Нужни са действия, насочени към неспазването на мерките и по-строг контрол. Почти никъде не се спазват ограниченията, не се изисква и зелен сертификат. Добре би било да се спре събирането на големи групи хора в затворените места, като нощните клубове. Да се въведе и зелен сертификат за учителите и за служителите в държавната администрация”, добави тя.

Според д-р Бацелова локдаун за неваксинираните, по примера на други държави, също би било ефективна мярка за борбата за COVID-19.

„Такива мерки имаше в Русия, в Нова Зеландия, която тотално ограничи обществения живот за неваксинирани. Очаквам у нас да има много болни в един и същи момент”, каза още епидемиологът.


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Йордански депутати се сбиха на заседание на парламента
 30.12.2021 20:21      
Видео
Пенсионер с Ferrari влетя в мола
 28.12.2021 20:15