Шоу

Великобритания обяви конкурс за нов сладкиш в чест на кралицата

  10.01.2022 12:16  
Великобритания обяви конкурс за нов сладкиш в чест на кралицата

Обединеното кралство ще отпразнува 70-годишнината на престола на кралица Елизабет Втора с военен парад, концерти, местни тържества и състезание за създаване на нов десерт за платинения юбилей на нейно величество. Това става ясно от съобщение на Бъкингамския дворец, цитирано от световните информационни агенции.

На 6 февруари кралица Елизабет Втора ще стане първият британски монарх, управлявал седем десетилетия и кулминацията на тържествата за годишнината ще бъдат събития по време на четиридневен уикенд от 2 до 5 юни тази година. Все още не е уточнено в кои от тях кралицата, която е на 95 години, ще участва лично, след като неотдавна лекарите я посъветваха да си почива повече.

Удълженият празничен уикенд с добавен официален почивен ден в чест на кралицата започва на 2 юни с традиционния военен парад, с който се отбелязва официалния рожден ден на монарха.

На 3 юни ще има благодарствена литургия в катедралата "Сейнт Пол" в чест на службата на кралицата за Обединеното кралство и Общността на нациите.
Кулинарният конкурс "Платинен пудинг", спонсориран от Бъкингамския дворец, предизвиква британски граждани на възраст над 8 години да създадат нов десерт, посветен на кралицата.

Кандидатите ще бъдат оценявани от телевизионните кулинарни звезди Мери Бери и Моника Галети и главния готвач на Бъкингамския дворец Марк Фланаган.

Рецептата, спечелила конкурса, ще бъде публикувана в навечерието на празничния уикенд, за да може да бъде част от тържествените угощения.
Близо 1400 души вече са се регистрирали като домакини на юбилейни обеди на 5 юни. От Бъкингамския дворец очакват, че в страната ще се организират около 200 000 подобни местни празненства. Предвидено е парти и в Бъкингамския дворец.

Кулминация на юбилейния уикенд ще бъде спектакъл, в който танцьори, музиканти, военни и професионалисти в различни ключови сфери ще "разкажат историята на управлението на кралицата", а деца ще пресъздадат в картини надеждите и очакванията си за планетата, обявиха от Бъкингамския дворец.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14