Новини

ГЕРБ след КСНС: Имаме консенсус по всички въпроси

  10.01.2022 21:24  
ГЕРБ след КСНС: Имаме консенсус по всички въпроси

Приключи заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, който президентът Румен Радев свика днес. Държавният глава и политическите лидери обсъдиха българската позиция на фона на растящ натиск към София да одобри преговорната рамка на Скопие.

След заседанието един от първите коментари беше на Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"На практика беше препотвърдена Рамковата позиция, решението на 44-тото НС и решението на МС. За всеки държавник няма по-голяма оценка от това да се препотврди неговата позиция, в този смисъл се радвам, че останалите колеги в КСНС оцениха приноса на 44-тото НС и на правителството на кабинета "Борисов" 3 по отношение на асоциирането на РСМ. Имаме консенсус по всички въпроси", коментира Атанасова.

"Преговорите ще продължат, когато има изпълнени условия, които са поставени", допълни тя.

На заседанието на КСНС присъстваха министър-председателят Кирил Петков, председателят на парламента Никола Минчев и зам. външният министър Ирена Димитрова, военният министър Стефан Янев, както и посланикът ни в РСМ Ангел Ангелов.

Участваха още Десислава Атанасова от ГЕРБ, Кристиан Вигенин от БСП, Мустафа Карадайъ - ДПС, от "Има такъв народ" Тошко Йорданов, от "Демократична България" - Христо Иванов, от "Възраждане" - Костадин Костадинов.


Анкета

Как трябва да реагираме на искането на Русия НАТО да се изтегли от България?


Резултати
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10      
Видео
Йордански депутати се сбиха на заседание на парламента
 30.12.2021 20:21