Шоу

Не яжте сирене всеки ден

  13.01.2022 19:14  
Не яжте сирене всеки ден

Сиренето спокойно може да се нареди сред любимите храни на българите. То неизменно присъства на трапезата ни, в редица манджи, а често го похапваме и просто ей така.

„Няма нищо лошо в това“ – би си казал човек. Е, да, ама не точно.

Според диетолога Андрей Бобровски, който е кандидат по медицинските науки, а също така и доцент на Медицински факултет, редовната консумация на сирене крие големи опасности.

Диетологът предупреди, че сиренето не трябва да се консумира ежедневно, тъй като е с високо съдържание на калории, мазнини, а освен това има и лош холестерол.

Злоупотребата с този продукт може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

„Честото ядене на сирене може да причини сърдечно-съдови заболявания, уролитиаза и хипертония“, предупреди доц. Бобровски.

„Освен това много видове сирена съдържат много сол и това е отключващ фактор за развитието на различни заболявания. Горната граница на ядене на сирене без вреда за здравето е 100-150 грама на ден“, поясни диетологът.

По думите му когато се консумира умерено, сиренето е здравословно, защото съдържа протеини, аминокиселини и калций. Съдържа и витамин В12, който е от съществено значение през зимата, пише сайтът jenata.blitz.bg


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2022 година?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10