Новини

Срещата Ковачевски - Петков в Скопие започна с прегръдка

  18.01.2022 12:27  
Срещата Ковачевски - Петков в Скопие започна с прегръдка

В Скопие се провеждат първите разговори на българския премиер Кирил Петков с колегата му Димитър Ковачевски. Тази сутрин българската делегация беше посрещната с почести пред сградата на правителството в столицата на Република Северна Македония.

Посещението на Петков в Скопие започна с много запомнящ се момент. Още със слизането си от автомобила пред сградата на правителството в столицата на РСМ той прегърна сърдечно колегата си Ковачевски, както биха се прегърнали стари приятели.

Повече от два часа продължава започналата в 10 часа среща на четири очи между двамата лидери. Предстоят и пленарни разговори в разширен състав на двете делегации.

САЩ не обмислят санкции срещу България, обяви Държавният департамент
За 12,45 часа са обявени първите изявления на премиерите, очаква се пресконференцията да се забави заради продължилата по-дълго от планираното среща на четири очи между двамата.

Кирил Петков ще се срещне и с президента Стево Пендаровски, с председателя на парламента Талат Джафери, както и с лидера на най-голямата албанска партия Демократичния съюз за интеграция – Али Ахмети и Християн Мицкоски – лидер на опозицията, както и с представители на българската общност.

Интересен детайл е, че са предвидени и официален обяд за българската делегация, а също и вечеря в чест на българския премиер.


Анкета

Усещате ли ускоряването на инфлацията?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10