Новини

Петков от Скопие: За няколко дни постигнахме повече, отколкото за последните 2 години

  18.01.2022 18:10  
Петков от Скопие: За няколко дни постигнахме повече, отколкото за последните 2 години

"За няколко дни постигнахме повече, отколкото за последните 2 години". Това заяви премиерът Кирил Петков на брифинг след среща с колегата си Димитър Ковачевски в Република Северна Македония .

"Авиолинията София-Скопие ще стане реалност до 60 дни. Министрите на двете страни вече обсъдиха конкретни отсечки и начини за финансиране за линията", увери министър-председателят.

„Северна Македония няма териториални претенции, което е позитивен знак от тяхна страна. В момента имаме реални резултати – това, което досега не виждахме в нашите отношения”, допълни Петков.

„Ще обсъдим прогреса на историческата комисия с настоящите членове и на тази база ще решим кое е най-добре за в бъдеще. Никой няма право да излиза от регламента, който сме договорили. Да, представям си работата на съвместните комисии и то много ясно. Тези хора трябва да се срещат по един път всеки месец. Пет са групите – тоест по една всяка седмица. Няма как да направим прогрес ако нямаме свършена работа. Който има против тези срещи, ще го водим, че има деструктивен начин на работа. Лично аз и премиерът Ковачевски ще реагираме, ако се случи подобно нещо”. Това заяви министър-председателят по повод въпроса за промени в начина на работа, структурата и състава на Съвместната комисия по историческите и образователни въпроси.

„В най-скоро време очакваме да имаме посланик на РС Македония в София, както и на България - в Скопие. Надявам се това да се случи в следващите 60 дни”, сподели още Кирил Петков.  

По повод финансирането на железницата между България и Република Северна Македония, Петков обясни:

"Не сме влезли в детайли. Но мисля, че е немислимо в 21-и век да нямаме такава железопътна връзка между двете столици. Това трябва да остане в историята като пример за лошо управление на инфраструктурата и да приключи".


Анкета

Усещате ли ускоряването на инфлацията?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10