Спорт

Джокович завежда съдебен иск за близо 4 млн. евро срещу Австралия

  20.01.2022 09:43  
Джокович завежда съдебен иск за близо 4 млн. евро срещу Австралия
  google

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович планира да съди австралийските власти! При това за впечатляващата сума от 3,8 млн. евро. Информацията е на британския таблоид "Сън".

Сръбският тенисист не беше допуснат до участие на Откритото първенство на Австралия, след като властите два пъти анулираха визата му, а накрая го депортираха. Сагата на Ноле започна на 6 януари, когато не беше допуснат до австралийска земя и от летището беше настанен в хотел за мигранти, тъй като властите не признаха медицинското му изключение за липса на ваксинация против коронавирус. Обжалването му беше уважено, но след това министърът по емиграционните въпроси Алекс Хоук еднолично отмени отново визата му, а Федералният съд потвърди. Така на 17 януари Джокович се прибра в Сърбия. 

Именно срещу това отношение и пропуснатите възможности заради недопускането му до Откритото първенство на Австралия тенисистът и адвокатите му подготвят иск. Майката на Джокович - Дияна, заяви, че условията във въпросния хотел за мигранти са били ужасни, храната е била лоша, а в стаята на сина ѝ е имало буболечки. 

Снимка: Reuters

Що се отнася до пропуснатите ползи за Ноле от неучастието му на Откритото първенство на Австралия, той можеше да се превърне в първия тенисист в света с 21 титли от Големия шлем. Сърбинът не е пропускал да играе в Мелбърн от 2004 г. насам, като има 9 титли от турнира. 

Има вероятност той да загуби и лидерската си позиция в ранглистата, ако вторият Даниил Медведев триумфира в надпреварата. 

Ако искът действително бъде депозиран и Джокович успее да вземе съответната сума, той ще компенсира онези 500 000 долара, които трябва да плати за съдебни разноски. 


Анкета

Усещате ли ускоряването на инфлацията?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10