Свят

Путин: Диалогът не е приключил

  08.02.2022 08:22  
Путин: Диалогът не е приключил

Диалогът между Русия от една страна и Съединените щати и НАТО от друга не е приключил. Това заяви руският президент Владимир Путин след 5-часови преговори в Кремъл с френския си колега Еманюел Макрон.

Русия ще формулира позицията си по получените от Съединените щати и НАТО отговори на първоначалните си предложения за взаимни гаранции за сигурност и ще я изпрати скоро във Вашингтон и Брюксел, каза Владимир Путин по време на обща пресконференция с Еманюел Макрон.

Руският лидер беше категоричен, че Русия е против по-нататъшното разширяване на НАТО. Според него, ако след като Украйна бъде приета в Алианса, се опита да си върне Крим по силов път, то тогава европейските натовски държави ще се окажат въвлечени в конфликт с Русия по силата на член 5 от Вашингтонския договор.

Президентът Макрон заяви на свой ред, че “политиката на отворени врати” е от екзистенциално значение за НАТО. И двамата лидери се обявиха за продължаване на работата на нормандския формат с цел пълно прилагане на минските споразумения.

Днес Еманюел Макрон ще се срещне в Киев с украинския президент Володимир Зеленски, след което ще разговаря по телефона с Владимир Путин.


Анкета

Подкрепяте ли задържането на бившия премиер Бойко Борисов?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10