Новини

Фандъкова спря Луковмарш

  12.02.2022 19:49  
Фандъкова спря Луковмарш

Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова е прекратено провеждането на Луковмарш, съобщиха от Столичната община. Това се случва за трета поредна година.

Въпреки, че траурното шествие не беше съгласувано от Столична община, директорът на СДВР уведоми кмета, че в района на НДК се събират представители на организатора и техни привърженици с цел провеждане на заявеното мероприятие. За 18-а поредна година в столицата е планирано факелно шествие в памет на ген. Христо Луков, познато като Луковмарш и организирано от националисти.

Съгласно издадената заповед провеждането на мероприятието се прекратява, а СДВР трябва да предприемат необходимите действия, съгласно чл. 13, ал. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и осигуряване на обществения ред.

По-рано през деня Върховна административна прокуратура сезира Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи да предприемат съответните мерки, свързани с опазването на обществения ред и в защита на правата и здравето на гражданите по време на евентуалното провеждане на т.н. Луковмарш.


Анкета

Трябва ли да забраним руския газ и петрол?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10