Свят

Овсяникова получи глоба от 30 хиляди рубли

  15.03.2022 22:14  
Овсяникова получи глоба от 30 хиляди рубли
  БТА

Служителката на Первий канал Марина Овсяникова, която организира антивоенна акция в ефир, беше глобена с 30 хиляди рубли (500 лева).
Марина Овсяникова, редактор на Първи канал, беше глобена с 30 000 рубли, съобщава OVD-Info. Вечерта на 14 март в ефира на предаването "Время" тя разгъна антивоенен плакат с призив: "Спрете войната, не вярвайте на пропагандата, тук ви лъжат".
Овсяникова е призната за виновна по статията за организиране на некоординирана акция.
Вечерта на 14 март Марина Овсяникова, служителка на Първи канал, организира антивоенна акция в ефира на предаването „Время“. Тя застана зад телевизионната водеща Екатерина Андреева и разгърна антивоенно знаме с надпис:

"Не на войната война. Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаци срещу войната."

Андреева в този момент говори за плановете на правителството да смекчи последиците от западните санкции. След известно време режисьорите прекъснаха предаването с кадри от предварително подготвен сюжет.
Адвокати цяла нощ се опитваха да открият Марина Овсяникова, която беше задържана след антивоенния й пикет по Първи канал. Това предаде Медуза позовавайки се на адвоката на Агора Даниил Берман.
Той каза пред изданието, че до сутринта на 15 март адвокатите не са успели да намерят Овсяникова нито в дежурното в Останкино, нито в други полицейски управления на града.
Президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеопосланието си лично благодари на Овсяникова за нейната постъпка.


Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14