Новини Свят

Папата призова за мир на Великден на войната

  17.04.2022 17:14  
Папата призова за мир на Великден на войната

Папа Франциск произнесе великденската си благословия пред близио 100 000 богомолци на площад „Св. Петър“ в Рим. В словото си той отново призова за мир не само в Украйна като поясни човешкия смисъл и съдържание на тази дума.

Папа Франциск бе посрещнат с овации, развети знамена от различни краища на света и това на мира с цветовете на дъгата. 

Неговата благословия и приветствено великденско слово се вплете в смисъла на Христовото Възкресение и мира. Той  подчерта ясно, че мирът не е нещо въобразимо, а реално, защото мирът е в самия човек и в заключение каза: 

„Мирът е възможен, мирът е задължение и приоритет и отговорност за всички“.

Папа Франциск призова за мир не само в Европа, но и по всички останали места по света като Близкия изток, африканския континент, Южна Америка.

Светият отец призова световните лидери да чуят призивите за мир по време на "Великден на войната", включително в Украйна. 

"Нека да има мир в раздираната от война Украйна, тежко измъчвана от насилието и унищожението на жестоката и безсмислена война, в която бе въвлечена", заяви папата по време на своята традиционна благословия "Urbi et Orbi" (към града и света).

Като жест за пълното подновяване на контактите и дейностите след пандемията, Папа Франциск обиколи площад „Св.Петър“ с открит автомобил, поздрави хората и благослови деца.


Анкета

Как инфлацията промени потреблението ви?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10