Анализи Икономика

Василев: Тази политика на огромни дългове, постоянни харчове и актуализации не ми харесва

  27.04.2022 20:32  
 Василев: Тази политика на огромни дългове, постоянни харчове и актуализации не ми харесва

Ситуацията е нестандартна и България трябва да се държи хладнокръвно. Със сигурност трябва да има общоевропейска позиция по темата за спирането на газовите доставки.

Това каза в предаването "Още от деня" бившият икономически министър Николай Василев по повод спирането на газовите доставки за България от "Газпром".

"Лошото е, че парите в бюджета свършиха по-бързо от очакването. Тази политика на огромни дългове, постоянни харчове и актуализации не ми харесва. Това е причината сега газовото хранилище в Чирен да е празно. Моята прогноза е, че в края на годината ще отчетем разходи за 69 млрд. лева и то след актуализацията на бюджета. Това е най-популисткият бюждет в историята на България. Лошото е, че се харчат неефективно милиарди. В момента не се движим наникъде", добави той, цитиран от novini.bg. 
"Аз съм против намаляването на ДДС и акцизите, защото това ще доведе до още по-малко приходи в хазната при положение, че парите вече свършиха. Категорично против съм и тавана на цените. Това е популистко-комунистическа мярка, която ще доведе до корупция и измами. Най-добрата мярка срещу инфлацията е икономически растеж", коментира Василев идеите на управляващите за мерки за справяне с инфлацията.


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14