Новини

Асен Василев: Отношенията ни с президента са на най-ниската си точка

  30.04.2022 20:00  
Асен Василев: Отношенията ни с президента са на най-ниската си точка
  Darik

Отношенията между президентството и правителството са на най-ниската точка, на които някога са били. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в "Карай направо" пред NOVA във връзка с прехвърчащите искри между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2.

"Не е прекратена комуникацията между нас и президента, но това, което се прави като изявления не помага. Отношенията ни се намират на най-ниската си точка, на която са били. Радев е в правото си да изразява позиция, ние също имаме такова право. Не е нормално да кажем, че българския интерес е функция на нечии чужд интерес", допълни Василев.

Той беше категоричен, че кабинетът няма да се разпадне. "Прогнозираха първо, че въобще няма да се състави правителство. Ние минахме през най-разнообразни кризи и все още сме тук", коментира още съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Асен Василев подчерта, че се надява както с президента, така и между коалиционните партньори да се намери общ език в името на българския интерес. По думите му целта на партията е "гражданите и фирмите в България да станат по-добре".

"Нашият интерес не е като ни обявят икономическа война, ние да отидем да килимчето и да молим да не правят така. Това е подлизурство. Точно както Борисов ходеше да чака за среща с Путин по 7 часа и да му подарява кученце", каза още вицепремиерът.

Той коментира, че правителството е било подготвено за сценария, при който Русия ни спира доставките на газ. „Не сме спрели транзита към Сърбия и Унгария, няма спиране към потребителите и у нас, няма поскъпване нито за бизнеса, нито за потребителите”, категоричен бе Василев.


Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на еврото като официална валута у нас?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10