Новини

Руската посланичка в алено червено за Деня на победата

  09.05.2022 13:40  
Руската посланичка в алено червено за Деня на победата

Пред Паметника на съветската се проведе шествие на „Безсмъртния полк“, който бележи 77-та годишнина от победата на Русия във Великата отечествена война.
Сборният пункт беше пред Паметника на Незнайния войн, а шествието стигна до Паметника на Съветската армия. Преди това представители на “Безсмъртния полк” освиркаха церемонията по издигане на знамето на ЕС пред президентството на Деня на Европа.
Руската посланичка Елеонора Митрофанова се появи на честването изцяло облечена в червено.
„Наблюдаваме безпрецедентна в своя мащаб кампания по пренаписването на историята. Агресорите и жертвите си разменят местата. И вече се оказва, че Съветският съюз e бил нападнат от уж мирната и безобидна Германия", каза Митрофанова пред Паметника на съветската армия, където се събраха и честващите Деня на победата, и активисти за премахването на монумента.
„Паметта за ужасите на нацизма, за плановете на Хитлер, за изтребление на цели страни и народи, за престъпността, за нацистката идеология се заличават в общественото съзнание. Забранява се всичко, което би могло да разкаже истината“, каза тя. "Виждаме как неонацизмът вдига глава в редица европейски страни. Нашият свещен дълг пред хората, дали живота си в борбата срещу хитлеристка Германия, а това е повече от 30 милиона души, е да не се допусне втората вълна на кафявата чума. Прекалено е висока цената, която сме платили преди 77 години", каза тя.
Междувременно навръх Деня на победата, районът около Паметника на съветската армия отново стана арена на проруско настроени граждани и такива, които са срещу войната в Украйна. Стигна се и до напрежение, което бе туширано от полицията.
В същото време стана ясно, че рано тази сутрин над паметника е бил пуснат дрон, който е излял жълта и синя боя върху монумента.
Малко след това доброволци са започнали почистването на паметника. По информация на СДВР, около 05:00 ч. тази сутрин неизвестни са пуснали с дронът, в който е имало боя с цветовете на украинското знаме.
Столичната полиция издирва извършителите.


Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на еврото като официална валута у нас?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10