Новини

Каримански: 1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото

  09.05.2022 21:16  
Каримански: 1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото

1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото в България. Това обяви председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Любомир Каримански след експертната среща при вицепремиера Асен Василев.

„Докато не сме получили нищо като анализ, остава датата за влизане в еврозоната 1 януари 2024. Когато получим необходимите анализи и от Министерство на финансите, тогава ще преценим дали всичко се връзва така, както е планирано”, обясни още депутатът от „Има такъв народ”.

На експертния съвет са били обсъдени и доста антиинфлационни мерки,  коментира депутатът от „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров след срещата на коалиционните партньори.

„В момента разчетите са готови. Ще обсъдим с парламентарните групи. Имаме достатъчно буфер да работим с бюджета, за да можем да подкрепим хората по най-добрия възможен начин”, каза той.

Ивайло Мирчев от „Демократична България” уточни, че на експертния съвет, продължил над три часа, са обсъдени само „експертни теми”.

Припомняме, че темата за приемането на еврото предизвика напрежение в коалицията, след като от „Има такъв народ” критикуваха, че планът е включен като точка в правителственото заседание миналата седмица без да е обсъден в парламента.


Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на еврото като официална валута у нас?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10