Автомобили

Range Rover Sport дебютира с 530 конски сили

  11.05.2022 11:01  
Range Rover Sport дебютира с 530 конски сили

Близо 8 месеца след премиерата на новият Range Rover, британската компания показа по-интересната версия на модела – Range Rover Sport. Наточената версия на всъдехода е заимствала елементи от своя по-голяма брат, но със собствен стил и усещане за мощ.

Range Rover Sport дебютира с 530 конски сили и множество изненади - 2
 

Новият модел вече е с по-заоблени форми, което освен за визията, допринася и за изключително ниското челно съпротивление от едва 0.29. Дневните светлини са най-тънките, които от Land Rover някога са поставяли на свой модел, а прибиращите се във вратите дръжки са ни познати от по-големия Range Rover.

Range Rover Sport дебютира с 530 конски сили и множество изненади - 3

Дизайнът в предната част донякъде също напомня този на „императора“, но тук въздуховодите на бронята са повече и по-големи, добавящи нотка агресия към визията на SUV-то. Задната част е мястото, където няма как да объркате двата модела, тъй като тук стоповете са хоризонтални, отново свързани в цял панел. Багажникът е изчистен, а номерът е преместен в долната част на бронята в трапецовиден отвор.

Range Rover Sport дебютира с 530 конски сили и множество изненади - 4
 

Новият модел е построен на платформата MLA-Flex, което дава множество предимства като възможност за различни задвижвания, адаптивно въздушно окачване и завиване на четирите колела. Освен това, Range Rover Sport може да се похвали с 54мм по-голямо междуосие, което ще се отрази на мястото в интериора.

Range Rover Sport дебютира с 530 конски сили и множество изненади - 5

Там виждаме добре позната конфигурация с комфортни седалки с всевъзможни опции, 13.1-инчов дисплей в средата на таблото и 13.7-инчов пред водача. За разлика от позиционирането при класическия Range Rover, тук разположението на елементите е направено по такъв начин, че да се създаде по-спортно усещане.

Range Rover Sport дебютира с 530 конски сили и множество изненади - 6

Под капака на новият Range Rover Sport можем да открием бензинов, дизелов или хибриден задвижващ тракт. Най-мощният двигател е заимстван от BMW, добре познатият 4.4-литров мотор, който тук генерира 530 конски сили и предоставя ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 4.3 секунди.

Range Rover Sport дебютира с 530 конски сили и множество изненади - 7

За феновете на хибридите има две plug-in хибридни версии с мощност от 440 конски сили и 510 конски сили, както и „мек“ хибрид с 400 конски сили. Те използват 3.0-литров бензинов мотор и 38.2кВч батерия при plug-in моделите. По този начин могат да изминат около 115 километра само на ток.

Дизеловите опции също са две и използват 3.0-литров редови шестак с мощност от 300 конски сили или 350 конски сили при по-силната версия, които ускоряват всъдехода до 100км/ч за съответно 6.3 или 5.6 секунди.


Анкета

Одобрявате ли ветото върху предоставянето на БТР-и на Украйна, което Румен Радев наложи?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14