Анализи

Защо Кирил Петков заблуждава, че е договорил ниска цена на газа с Камала Харис?

  11.05.2022 20:03  
Защо Кирил Петков заблуждава, че е договорил ниска цена на газа с Камала Харис?

Според премиера Кирил Петков и обслужващите го медии "договорих със вицепрезидента на САЩ Камала Харис по - ниски цени на газа от досегашните с "Газпром".
 
Откога президентската администрация на САЩ договаря директно с друга държава цена на стока по търговска сделка, пък било газ или петрол. От думите на Петков излиза, че най - голямата капиталистическа страна в света с най-голяма икономика и свободен пазар   определя цените на газа, а не борсата или  газовите и петролни компании.
 
Няма информация, че в САЩ има държавна газова компания, която да договаря цени и износ на газ. Същото важи и за терминалите и танкерите за втечнен газ. Те са собственост не на Държавния департамент, а на "Шеврон", "Тексако", BP или друга международна компания. Няма сведения, че вицепрезидентът на САЩ Камала Харис има правомощия да  договаря обеми, цени и доставки на газ и петрол.
 
Пропагандата е един от способите, който държи четворната коалиция на власт. Не минава ден, в който да няма бомбастични изказвания. То не бяха мостове, тунели, магистрали, скоростни влакове, заводи за батерии, водородни и геоцентрали и всякакви зелени небивалици. Въобще безброй  фантасмагории, а реалността е драматична-скокообразна инфлация, непосилни цени за бизнес и населението на горива, електроенергия, вода, храни и услуги. И на този фон все по- странно стои усмихната жизнерадостна физиономия на Петков от Америка.
 
Емилиян Кънчев 

Анкета

Очаквате ли успешен мандат на Васил Терзиев като кмет на столицата?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14