Свят

Зеленски: Нашият кураж впечатлява света, нашата музика покорява Европа!

  15.05.2022 08:16  
Зеленски: Нашият кураж впечатлява света, нашата музика покорява Европа!

„Нашият кураж впечатлява света, нашата музика покорява Европа! Следващата година Украйна ще бъде домакин на песенния конкурс „Евровизия“.

С този пост във „Фейсбук“ президентът на Украйна Володимир Зеленски поздрави групата „Оркестър Калуш“ за победата на „Евровизия“.

 

Снимка: Facebook

„Благодаря на "Оркестър Калуш" за тази победа и на всички, които дадоха гласовете си за нас! Сигурен съм, че звукът на победата в битката с врага не е далеч“, написа още Зеленски.

Победителите в „Евровизия“ по традиция получават домакинството на събитието за следващата година и Украйна се надява, че ще бъде в състояние да направи това през 2023 г. Страната за трети път спечели конкурса, който тази година се проведе на фона на войната в Украйна.

Украинският президент обяви, че страната ще направи всичко по силите си, за да бъде домакин на „Евровизия“ догодина в Мариупол. „Украински Мариупол - свободен, мирен, възстановен!

На финала на „Евровизия“ в Торино „Оркестър Калуш“ пък отправи призив за освобождаване на хората, които все още са блокирани в обсадения от руски войски завод „Азовстал“ в  Мариупол.
 
„Призовавам всички вас, моля, помогнете на Украйна, на Мариупол. Помогнете на „Азовстал“, веднага", заяви фронтменът на групата Олег Псюк.

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на еврото като официална валута у нас?


Резултати
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39      
Видео
Продава се кемперът на Уил Смит
 10.01.2022 14:10