Новини Свят

McDonald's ще продължат да работят в Русия под марката Mc

  23.05.2022 18:58  
McDonald\'s ще продължат да работят в Русия под марката Mc

Заведенията за бързо хранене McDonald's ще продължат да работят в Русия под марката Mc, съобщава "Известия", позовавайки се на източник. Буквата "М" в същото време може да остане маркова. Кардинални промени в менюто, според събеседника на медията, не се очакват, а имената на ястията най-вероятно ще бъдат възможно най-подобни на традиционните за тази мрежа.

Стана известно новото име на Макдоналдс в Русия - 2

„Съдейки по сделката, американската компания има опция: след няколко години ще може да изкупи обратно активите си“, се казва в материала.

В началото на март McDonald's Corporation временно затвори 850 ресторанта в Русия поради ситуацията в Украйна и спря всички операции на пазара. Главният изпълнителен директор Крис Кемпчински посочи като причина липсата на способност за „гарантиране на гладкото функциониране на основния бизнес, поддръжката на ключови продуктови линии в съоръженията и високите стандарти за качество, с които гостите са свикнали“. Въпреки това всички 62 000 руски служители на мрежата продължават да получават заплати, пише Лента.ру.

По-късно стана известно, че McDonald's ще продаде бизнеса на предишния лицензиант Александър Говор. Според споразумението той ще управлява заведенията под новата марка,пише Лента.ру.


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
2-годишен си поръча 31 чийзбургера и остави щедър бакшиш
 19.05.2022 18:11      
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39