Новини

Президентът събра на прием политици, културни дейци и учители

  24.05.2022 20:08  
Президентът събра на прием политици, културни дейци и учители

Традиционният прием на президента Румен Радев за 24 май събра политици, дейци на културата, кметове, дипломати и учители.

Снимка: btvnovinite.bg

В Националния исторически музей държавният глава поздрави стотиците гости за празника. Акцентите в неговото слово бяха, така че на този ден всички ние сме българи и сме единни. 

"Буквите, езикът, културата са нашият общ дом. Те са вградени здраво в българската държавност, посочи президентът Радев. Важно е благородството на духа и затова се радвам, че тук са нашите учени, представителите на читалищното, библиотечното, музейното дело, които съхраняват нашите постижения за бъдните поколения, нашите творци, хората на изкуството, които поддържат съвестта жива, които ни вдъхват самочувствие и ни сплотяват около нашите национални идеали, и разнасят славата на Родината по света", заяви Радев.

"Радвам се да видя стотици български учени, от които започва пътят на знанието за всеки от нас. Духовниците, които ни подкрепят с вяра и упование в мигове на изпитания. Българското офицерство, носител на достойнството на нацията. Благодаря на всички вас, които съхранявате една вековна култура и които със словото и делото си градите бъдещето на България и задълбочавате връзките с нашите приятели от голямото европейско семейство" , каза още държавният глава. 

За пръв път от много време на едно място заедно се появяват президентът Румен Радев и премиерът Кирил Петков, както и голяма част от кабинета, на бала присъстват много политици и представители на културата и творческите професии.


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
2-годишен си поръча 31 чийзбургера и остави щедър бакшиш
 19.05.2022 18:11      
Видео
Звездата на смъртта. Астрономи наблюдаваха експлозията на червен супергигант в космоса
 16.01.2022 17:39