Новини

Теодора Генчовска и Александър Николов: Ще подадем оставките си в понеделник

  11.06.2022 21:00  
Теодора Генчовска и Александър Николов: Ще подадем оставките си в понеделник

Има политическо решение, но тъй като бях извън страната, в понеделник ще бъде подадена моята оставка. Това каза пред журналисти министърът на външните работи Теодора Генчовска. Тя е гост на тържествата по случай 65-ата годишнина на курортен комплекс "Златни пясъци".

Малко преди това и министърът на енергетиката Александър Николов потвъри, че в изпълнение на решението на политическа партия „Има такъв народ“, ще подаде оставката си в понеделник.

С оглед на появилите се публикации относно причините за този акт, уточняваме, че всички медийни интерпретции, включващи енергийна политика, особено такава в сферата на търговия, транзит и доставки на природен газ, са чиста проба спекулации. Оставката на министър Николов е политическо решение, посочват още от МИ. По-рано днес се появиха твърдения, че ИТН са искали продължаване на доставките по договора с "Газпром".

В същото време като принципал на министерството на енергетиката, министър Николов не е упълномощавал нито един от заместниците си да тълкува по свое усмотрение отношенията ни с „Газпром“. Както многократно е подчертавано „Булгаргаз“ е в активен, съществуващ договор с „Газпромекспорт“. Същият е в едностранно неизпълнение, докато българската страна спазва всички търговски, правни и регулационни изисквания.


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00      
Видео
Министър Радостин Василев назначи баба Розка - прославила България
 29.05.2022 14:05