Автомобили

Audi заведе дело срещу NIO

  19.06.2022 16:10  
Audi заведе дело срещу NIO

Китайската марка NIO планира да разшири присъствието си в Европа през следващите години. Засега електрическите превозни средства от тази марка се продават само в Норвегия, но в близко бъдеще има планове за навлизане на пазарите на Холандия, Дания и Германия.

Сериозността на последния план се потвърждава от споразумение с мрежата от бензиностанции на Shell за съвместно създаване на мрежа от станции за бърза смяна на батерии. Изглежда, че именно тези амбиции доведоха до факта, че в Германия, в съд в Мюнхен бе заведено дело срещу NIO от Audi. Немският автомобилен производител не харесва имената на китайските модели.

От моделите на NIO, освен суперколата EP9, са кросоувърите ES8 и ES6. Според немците купувачите по някакъв начин могат да ги объркат с моделите Audi S6 и S8. И това е въпреки факта, че немските "ески" са спортни бензинови седани, а китайските са електрически кросоувъри.

Интересното е, че Audi изобщо не са притеснени за последния кросоувър NIO ES7 , въпреки че имат и модел S7. Може би делото е заведено още преди Германия да научи за появата в Китай на автомобил с това име.

Така или иначе, най-лошото нещо, което може да се случи на NIO в този процес, е да трябва да промени имената на моделите си или поне на тези, които ще продава в Европа. Това обаче никога не е спирало китайските автомобилни производители.


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00      
Видео
Министър Радостин Василев назначи баба Розка - прославила България
 29.05.2022 14:05