Новини Свят

Новият британски главнокомандващ призова за готовност армията да се изправи срещу Русия

  19.06.2022 19:53  
Новият британски главнокомандващ призова за готовност армията да се изправи срещу Русия

Новият главнокомандващ британската армия генерал сър Патрик Сандърс е отправил пламенен призив към войските да бъде напълно готови да се изправят срещу Русия на бойното поле. 

Би Би Си съобщи, че разполага с текста на обръщението на генерал Сандърс към всичи видове войски и държавни служители от 16 юни. В него се казва, че руското нахлуване в Украйна показва необходимостта да бъде защитено Обединеното кралство и готовност за сражения и победа при сухопътна война. 

Допълва се още, че британската амрия и нейните съюзници трябва да са готови да победят Русия. 

Според източник от Министерството на отбраната тонът на изявлението на генерала не е изненедващ, защото макар и всички видове бойни сили да се подготвят за евентуални сражения, заплахата видимо се е променила. 

Генерал Сандърс изрично отбелязва в обръщеинето си, че е първият командващ въоръжените сили след 1941 година, който поема поста в сянката на задаваща се сухопътна война в Европа с голям континентален потенциал. Генералът изтъкна сред целта си да ускори мобилизирането и модернизирането на армията, така че да се подпомогне НАТО и да не се дава шанс на Русия да окупира повече части от Европа. 

Патрик Сандърс е бивш началник на Стратегическото командване и е бил начело на операции в Босна, Ирак и Афганистан.


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00      
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00