Свят

Руски бизнесмен: Путин пое по път, който ще му коства живота, което ме радва

  20.06.2022 11:32  
Руски бизнесмен: Путин пое по път, който ще му коства живота, което ме радва

Живеещият в изгнание руски бизнесмен Михаил Ходорковски заяви в събота, че президентът Владимир Путин е поел по път, който ще му коства живота, визирайки инвазията в Украйна.
,,Ако спечели войната в Украйна, ще последва война с НАТО, която вероятно вече ще загуби'', сподели в интервю за "Файненшъл таймс" Ходорковски.

Ако нямаше толкова много жертви (във войната), щях да кажа, че съм сравнително доволен, че [Путин] пое по път, който ще му коства живота. Но победата на Украйна в конфликта зависи изцяло от Запада, обясни той.

Ходорковски също така разкритикува думите на бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, който предложи укранската страна да отстъпи част от територията си на Русия, за да постигне мирно споразумение.
Кисинджър не осъзнава, че не може да постигнеш споразумение с гангстер, когато преговаряш от позицията на по-слабия. Той не разбира, че за Путин войната е нормалният начин да си вдигне рейтинга в обществото. Все пак Путин е започвал четири войни, припомни руският предприемач, който в момента живее в Лондон./Darik


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00      
Видео
Министър Радостин Василев назначи баба Розка - прославила България
 29.05.2022 14:05